Stamspolning i Stockholm

I avloppet samlas mycket smuts och fettbeläggningar. För att göra rent på insidan av rören kan man genomföra en stamspolning, vilket innebär att man med hjälp av en speciell maskin rengör stammarna med hett vatten. Stamspolning kallas ibland även för stamrensning eller underhållsspolning. En stamspolning är en viktig del av fastighetsunderhållet eftersom det minskar risk för problem med avloppet såsom stopp eller dålig lukt.

På GR Avloppsrensning har vi lång och gedigen erfarenhet av stamspolning och andra tjänster inom rör och VVS. Vi har även serviceavtal med kunder som SBC, HSB och Driftia Förvaltning AB. Läs gärna mer om vår service av avlopp och rörsystem eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Fast pris på underhållsspolning av stammar för villa och lägenheter

Vi erbjuder ett fast pris på underhållsspolning för villa och lägenheter. Regelbunden spolning av stammarna i fastigheten gör att slipper du återkommande problem med dålig lukt och bubblande avlopp. 

2 177 kr efter ROT-avdrag

I priset ingår spolning av ett kök, ett badrum och en tvättstuga. Läs mer om underhållsspolning här eller kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Högtrycksspolning av avlopp Stockholm

Vi använder en metod som tillåter högre tryck vid stamspolningen än normalt. Högtrycksspolning är idag den vanligaste metoden att rengöra avlopp. Det är det bästa och snabbaste sättet att få det rent. Det enda som används är helt vanligt hetvatten. Våra slangar har ett munstycke som spolar vatten med högt tryckt bakåt. Slangen dras framåt i avloppet och avlagringar och annat lossnar av kraften i vattenstrålen och transporteras sedan bort med vattenflödet. Vi använder en metod som tillåter högre tryck vid spolningen än normalt. Trycket är mellan 100 och 450 kilo beroende på stammarnas kondition och beläggningsgrad. 

Hur fungerar stamspolning? Så här rengör vi stammarna i din fastighet

Innan en stamspolning eller underhållsspolning kan påbörjas, börjar man i regel med ett besök tillsammans med en representant från föreningen för att gå igenom fastighetens avloppsbestånd. Därefter lämnas ett anbud. Om anbudet antas bestäms sedan datum för utförandet. Något som är viktigt är att samtliga av dina medlemmar och boende får bra information i god tid innan arbetet ska genomföras. I den informationen bör det även framgå hur själva nyckelhanteringen kommer att se ut. Vi aviserar sedan om tillträde ca 10 dagar före stamspolningen påböras, där det framgår hur lägenhetsinnehavaren ska förbereda före vårt besök.

Arbetet med själva spolningen startar alltid från källaren, ut till samlingsledningen och sedan upp mot avluftningen på taket. Efter det spolas stammarna ut till det kommunala avloppet. Till sist ser vi till att spola sidodragningarna från kök och badrum ut till stam. Efter arbetets slut utfärdas det ett protokoll på eventuella avvikelser som vi upptäckte i samband med vårt besök i respektive lägenhet. När man följer ABT 06 så lämnas 2 års garanti på utfört arbete.

Det här ingår i stamspolning

I korthet består ett uppdrag avseende stamspolning vanligtvis av:

  • Avisering och nyckelhantering
  • Högtrycksspolning av köks-/combistammar ifrån rens i källare ut till samlingsledning samt upp mot avluftning på tak
  • Högtrycksspolning av samlingsledning i källare ut till kommunal anslutning
  • Högtrycksspolning av sidodragning ifrån kök ut till stam
  • Högtrycksspolning av sidodragning ifrån golvbrunn + handfat i badrum ut till stam

Stamspolning - hur ofta? Då ska du stamspola

Om du upptäcker att vattnet rinner av långsammare än tidigare, att det bubblar eller luktar illa ur diskhon eller att det ofta blir stopp i avloppet är det dags att början fundera på en stamspolning. Stamspolning måste också göras innan en rörinspektion kan genomföras, även om en spolning är gjord relativt nyligen. 

Spolning av stammar bör genomföras regelbundet i fastigheten, ungefär vart fjärde år. På så sätt minskar du risken för både vattenskador och höga självrisker hos försäkringsbolagen. Dessutom kan man genom en stamspolning ofta hinna upptäcka brister i god tid och åtgärda dem innan det är försent. Är olyckan ändå framme, hjälper vi på GR Avloppsrensning också till att minimera skadorna. Kontakta oss eller ring oss på vårt journummer som har öppet dygnet runt.

Har du några frågor om tjänsten? Läs vanliga frågor och svar om stamspolning här.

Referenscase

Läs mer om vår genomförda stamspolning för bostadsrättföreningen i Hägersten.

Skicka en intresseanmälan avseende stamspolning:


Du måste ange ditt namn
Du måste ange din e-postadress
Du måste ange telefonnummer
Du måste ange meddelande
Genom att klicka på "Skicka" ovan så godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Vi utför stamspolning och högtrycksspolning på bl.a. följande platser i Stockholms län:

Botkyrka, Bromma, Bromsten, Danderyd, Djursholm, Ekerö, Enskede, Farsta, Fruängen, Grimsta, Hagsätra, Haninge, Huddinge, Husby, Hägersten, Hässelby, Högdalen, Hökarängen, Ingarö, Johanneshov, Järfälla, Kista, Kungsholmen, Lidingö, Liljeholmen, Lilla Essingen, Midsommarkransen, Nacka, Nockeby, Norra Ängby, Norrmalm, Norrtälje, Nynäshamn, Orminge, Rinkeby, Råcksta, Rågsved, Salem, Saltsjöbaden, Saltsjö-Boo, Skärholmen, Sollentuna, Solna, Stora Essingen, Spånga, Stockholm, Stureby, Sundbyberg, Sätra, Södermalm, Södertälje, Södra Ängby, Tallkrogen, Tensta, Traneberg, Tyresö, Täby, Ulvsunda, Upplands Väsby, Upplands-Bro, Vallentuna, Vaxholm, Vällingby, Värmdö, Västberga, Ålsten, Årsta, Älvsjö, Äppelviken, Örby, Östberga, Östermalm, Österåker